BAD beurs Feb 17 to 19. Met werk van Karel Verhoeven en Christophe Remacle

BANK Gallery Projects brengt op BAD twee kunstenaars met een visie op oud en nieuw.

De reeks GRAVEN van Karel Verhoeven toont grafiek op een verscheidenheid aan materialen. GRAVEN kwam tot stand tijdens een residentie in het Frans Masereelcentrum. Op BAD toont Karel Verhoeven grafisch werk. Het balt beelden samen van vele jaren rondkijken, fotograferen en het vasthouden van kleine soms bij toeval gevonden fragmenten.

Karel Verhoeven werkt in de publieke ruimte. Met zijn speelse sculpturen “scènes” heeft hij zich ondertussen een vaste plek veroverd in het openbaar domein. Ze stonden eerder al op de Munt in Brussel, Kouter in gent en kregen in 2016 een vaste plek op de Westerbegraafplaats in Gent. De bezoeker van de BAD-beurs krijgt hier een voorsmaakje van.

Met olie op doek speelt Christophe Remacle met licht en transparantie. Door een combinatie van moderne en traditionele technieken komt hij tot een schouwspel waarin alledaagse voorwerpen in een tijdloze omgeving belicht worden. Zijn stillevens, het unieke thema van zijn werk, tonen balans en harmonie. Zoek niet naar de mens in de schilderijen van Christophe Remacle. Zijn onverdeelde aandacht gaat uit naar de voorstelling van alledaagse voorwerpen waarvan de schoonheid ons meestal ontsnapt. Het meesterlijke van zijn werk is de schijnbare eenvoud.